Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt.

A legjobb stratégiai partnerek:

(ABC sorrendben)
ADEXGO KFT. (Magyarország)
ADWARE RESEARCH KFT. (Magyarország)
BIOGENIC LABORATORIES INC (USA)
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM (Magyarország, est. 1782)
CHAMPION TECHNOLOGY HOLDINGS LIMITED (Hong Kong)
EGGLAND'S BEST INC (USA)
FISCHER AG (Németország)
FUNCTIONAL FOOD TECHNOLOGY LLC (USA)
GO SHOW ENTERTAINMENT (USA)
KŐRÖSTEJ KFT. (Magyarország)
MAKE A STAND (USA)
MATTSON (USA)
MOLNÁR BETON KFT. (Magyarország)
MOMENTOUS K+F KFT. (Magyarország)
MONASYSTEM, MONACARD (Magyarország)
MSB-MET KFT. (Magyarország)
NATURA-PRO KFT. (Magyarország)
PHARMAGORA Életminőség Klaszter (Magyarország)
PLASTENERGO KFT. (Magyarország)
RESONATE DIGITAL (USA)
SÜMEGI ÉS FIAI PINCÉSZET KFT. (Magyarország)
Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt.: Magyar innovációk a velencei Blue Drop szakmai héten

A Milánói Világkiállítással együtt rendezik a víz témakörében a Velencei Pianeta Acqua-t. A 2015. október 6-10. közötti szakmai napok fő témája a víz, mint a városfejlesztés hálózati alapja. A Blue Drop, Kék Cseppnek nevezett eseménysorozaton Magyarország, mint kiemelt kiállító a Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt. szervezésében mutatja be a vízzel kapcsolatos magyar innovációkat.

„Hisszük, hogy a magyarok kreativitása a világon egyedülálló, és a magyar találmányok és innovatív termékek az egész világon versenyképesek. A Blue Seven Group tulajdonosai számára a legfontosabb értékek az egészség és a környezet védelme. Innovációinkkal elsősorban ezeknek az értékek megőrzésére törekszünk. Nemzetközi piacvezető partnereink megbízásából piaci és befektetési lehetőségeket biztosítunk az innováció, az egészségügy, az energiagazdálkodás és a környezetvédelem területein. Az utóbbi szempontjából is fontos számunkra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Pianeta Aqcua magyar vezető kiállítói lehetünk és a Velencei kiállításon elkötelezettségünknek megfelelően képviselhetjük a magyar feltalálókat. A nemzetközi piaci igényeket és a kiállítás témáját is figyelembe véve, a rendezvényen olyan magyar találmányokkal jelentkezünk, amelyek tökéletesen illeszkednek a szakmai hét tematikájába és széles nemzetközi érdeklődére számíthatnak, ezzel is alátámasztva a magyar kutatók világhírét!” – mondta el a közelgő esemény apropóján dr. Böjthe Kálmán a Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt., az EXPO Venezia vezető magyar kiállító elnök-vezérigazgatója.

Az október 9-i kerekasztal beszélgetés témája az árvízvédelem lesz. A Blue Drop hét szakmai partnerei, a többi között: Centro Epson Meteo, University Ca‘ Foscari of Venice, University of Verona, Veneto Region and ANBI VENETO (former Unione Veneta Bonifiche) mellett a Blue Seven Group is előadóként szerepel a fórumon.

A szakmai héten bemutatott fejlesztések/találmányok:


Műanyaghulladék újrahasznosító berendezés az óceánok szennyeződésének csökkentésére

Az óceánokon úszó, műanyagból álló hulladékszigetek újrahasznosítására szolgáló eljárás. A mobil berendezés a hulladékból energiahordozókat (gázolaj, benzin és fűtőolaj) és vegyipari alapanyagokat állít elő, akár az nyílt vizeken is.

Mobil víztisztító

Mobil víztisztító berendezés, amely nehézfémekkel szennyezett vízből állít elő ivóvizet. Polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható.

Part menti területek védelme

A tengerek szintjének emelkedése milliók életterét veszélyezteti. A Párizsban is kitüntetett magyar innováció hozzájárul a part mentén természetes gátak kialakításához, ezzel védve meg a vízszint emelkedésétől a partszakaszt.

Kisméretű, mobil víztisztító és energiatermelő

A víz tisztítása során kinyert szennyeződések újrahasznosítása kisméretű áramtermelő generátor által.

Ipari hűtővizek kezelése

Az eljárás vegyszerek hozzáadása nélkül tisztítja az ipari hűtővizet, ezáltal az igénybevett víz hosszabb ideig használható. Hozzájárul jelentős vízmennyiség megtakarításához. Kíméli a környezetet, mivel lehetővé teszi az ipari hűtővizek forralásmentes és mérgező anyagok hozzáadása nélküli tisztítását.

Tengerjáró hajók ballasztvizének tisztítása

Az ENSZ, a tengeri forgalmat szabályzó szervezete az IMO rendelete alapján 2016-tól a tengerjáró hajók üres raktérének kitöltésére használt (ballaszt) vizet csak tisztítva lehet a tengerbe vezetni. A találmány lehetővé teszi a ballaszt víz folyamatos tisztítását.

Ivóvíz gyümölcsből

Az eljárás a gyümölcsök feldolgozása során tiszta ivóvizet termel. A feldolgozott alapanyagoktól függetlenül a végtermék íz- és szagsemleges ásványokban gazdag ivóvíz.

A víz, mint építőanyag

Az eljárás vízzel töltött építőelemek készítését teszi lehetővé. Javítja az épületek hőszigetelését: Energiatakarékos, hűtésükhöz/fűtésükhöz kevesebb energiára van szükség. Egészséges, szabályozza a belterek páratartalmát.

CO2 kibocsátás csökkentése

A magyar találmány ötven százalékkal csökkenti a CO2 kibocsátást. Az eljárás úgy nagyipariban, mint gépjárművekben is alkalmazható.

A rendezvényen Magyarország kiemelt kiállítóként mutatja be a vízzel kapcsolatos legújabb magyar fejlesztéseket. A vízgazdálkodás nemzetközi ranglétráján Magyarország közel másfél évszázada az elsők között található. Ebbe a tradícióba illeszkedett a magyar szerepvállalás a közelmúltban is. Magyarország EU elnökségének egyik fő témája a víz volt, ekkor fogadták el az EU Duna Régió Stratégiáját. A víz szakterületén központi szerepet vállalt az ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferenciája (Rió+20 konferencia) előkészítésében, kezdeményezte az ún. „Víz Barátai” csoport létrehozását az ENSZ-ben. Valamennyi jelentős nemzetközi és ENSZ szervezet részvételével 2013 októberében megrendezte a Budapesti Víz Világtalálkozót, amelyen több mint 100 ország képviseltette magát, valamint részt vettek a vízzel foglalkozó magánalapítványok, civil szervezetek és a kapcsolódó üzleti fórumon a nemzetközi vízipar legjelentősebb képviselői is. Az ENSZ-ben Magyarország képviselője vezette a Fenntartható Fejlődési Célokat kidolgozó munkacsoportot. A jövő fejlesztéspolitikájának irányát meghatározó stratégiában a vízzel és szanitációval kapcsolatos feladatok önálló tételként szerepelnek és további célok megvalósításának fontos elemei.

A Velencei Expo (Pianeta Aqcua) vezető magyar kiállítója a Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt. A Blue Seven Group Zrt–t Dr. Böjthe Kálmán alapította 2013 januárjában. A tőzsdei bevezetését tervező társaság célja, hogy innovatív magyar találmányokat és termékeket vezessen be hazai és nemzetközi piacokra. A Pulsatio Meridiana Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztő Zrt. 21 képviselt szabadalommal rendelkezik a környezetvédelem, az informatika, az egészségügy valamint az élelmiszerek/mezőgazdaság területén. prestigemanagement.hu

Rólunk írták

2013.11.07. – 2013.11.08
Pénzügy-BÉT
Tőzsdére készül a Blue Seven Group Zrt.
Budapest, 2013. november 7., csütörtök (MTI) - Tőzsdére készül a Blue Seven Group Zrt., a társaság már benyújtotta kérelmét a Magyar Nemzeti Bankhoz, és a tervei szerint november végén kerülhetnek a részvényei technikai bevezetéssel a Budapesti Értéktőzsdére.

Az MTI hírt átvette: Hírado.hu; HVG.hu, Tozsdeforum.hu; ertektozsde.com; estihirlap.hu; FXTrader.hu és még sok más hírportál.

HVG.hu | Hirado.hu | Estihirlap.hu | Tozsdeforum.hu | Hirszemle.net | Sztarold.hu | Fixtrader.hu | Hirszemle.net | Magyarorszagon.hu | Animare.hu | Hirek.ws | Xmagazin.hu |

Megjelenés ideje: 2013. november 08., 12:03
Papírbeton és agyvédő sapka – ilyen találmányokat hoznak a pesti tőzsdére
November végén újabb társaság részvényeit vezethetik be a tőzsdére, bár egyelőre csak technikai jelleggel. A Blue Seven Group névre keresztelt cég magyar innovációkat, feltalálókat karol fel, segítene a gyártásban, értékesítené a termékeket. A palettán szerepel fakezelés, biogáz, takarmány, papírbeton, bőrön keresztüli aszpirin és az elektroszmog elleni sisak is.
Privatbankar.hu

Megjelenés ideje: 2013.11.12.
Hír3D.hu
A Szövetség'39 alkotócsoport készítette Monoron a világító járdaburkolatot. Ilyen és ehhez hasonló találmányokat karol fel a most alakult Blue 7 Group.
Hir3d.hu

Megjelenés ideje: 2013. 11. 18.
Fabetonnal és vitamindús tejjel készül a tőzsdére a kék hetes
Blue Seven Group, röviden a kék hetes. Egy fiatal cégcsoport Magyarországon, amely a Budapesti Értéktőzsdére készül. Céljaikról és a tőzsdei szereplésről kérdeztük a társaság elnök vezérigazgatóját.
Tozsdeforum.hu